Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ελικώνας 26-2-12


Πάει καιρός απο τότε που πήγαμε τελευταία φορά σε κάποιο βαραθράκι..Πολύς καιρός..
Όλο αυτο το διαστημα, και καιρό πριν, είχαμε στο μυαλό μας, κάποια στιγμή να επισκεφτούμε τον Ελικώνα..
Ενα βουνό, που βρίσκεται σχετικά κοντά μας, αλλα ποτέ τα βήματά μας δεν μας είχαν οδηγήσει μέχρι εκεί..
Αν θυμάμαι καλά, μια δυο φορές ξεκινήσαμε για εκει, αλλα κάτι στράβωσε και τελικά δεν πήγαμε..
Και να που το περασμένο Σάββατο, 26/2. σχεδόν μετά απο 14 μήνες "βαραθρικής" αποχής, 
ετοιμάσαμε τις ζωνούλες και τα σχοινάκια μας, και με την πολύ καλή παρέα του Θανάση, του Μανώλη, του Θεολόγου, της Χαράς και του Γιώργου, πήραμε το δρόμο προς το βουνό των Μουσών..
Και δεν χρειαστηκε πολύ για να καταλάβουμε πόσο λάθος είχαμε κάνει που δεν είχαμε επισκεφτεί νωρίτερα αυτό το βουνο, και πόσο δίκαια επιλέχθηκε ως σπίτι των Μουσων..Όλο το μεγαλείο της τέχνης της φύσης, αποτυπώνεται σε 1747 μέτρα βουνού!!!
Στα σχέδια μας ήταν το γνωστό βάραθρο Στοιχειωμένη (το οποίο στο παρελθόν υπήρξε ένα απο τα βαθύτερα και δυσκολότερα βάραθρα του τόπου μας, αλλα μετά τη λειτουργία του λατομείου,το οποίο αποτελεί και την κυριότερη πληγή αυτού του βουνού, τα βαραθρο  μετα βίας ξεπερνά τα 40 μετρα βάθος.), και το βάραθρο Στοιχειωμένη 2 (ΕΛ.25) το οποίο βρίσκεται λίγο ψηλότερα. Αλλα ποιός μπορεί να σχεδιάσει το τί θα κάνει μέσα σε μια μέρα σε ενα τέτοιο βουνό;;;Μέχρι να φτάσουμε στο προορισμό μας καναμε τόσες στάσεις, αφου το βουνό έκρυβε μικρούς θησαυρούς σε πολλές γωνιές του..
Ξεκινήσαμε με το ΕΛ 25, το οποίο είναι ένα βάραθρο βάθους 33 μέτρων που στον πάτο του υπάρχει μια μικρή αίθουσα, με λίγο διακοσμο και πάρα πολλά σκουπίδια..σε σημείο να αναρωτιέσαι ποιός θα έκανε τον κόπο να φτάσει ως εκεί για να πετάξει τα σκουπίδια του...Αλλα όπως πάντα  ο Έλληνας βρίσκει τρόπο για να σε ξαφνιάζει δυσάρεστα..πάντα!!!
Ο χρόνος δεν μας επέτρεπε να επισκεφτούμε και τη Στοιχειωμένη, αλλα αυτό καθόλου δεν μας πείραξε..επειδή σίγουρα. σε  μια απο τις επόμενες επισκέψεις μας, θα πάμε μέχρι εκεί, αν βέβαια δεν προλάβει να το εξαφανίσει μέχρι τότε το λατομείο.
Το υπόλοιπο της  ημέρας μας το εκμεταλλευτήκαμε κλέβοντας μερικές ακόμα απο τις ομορφιές του βουνού, και προετοιμάζοντας το έδαφος  για τις επόμενες επισκέψεις..οι οποίες εύχομαι να μην αργήσουν και πολύ.

Μερικές φωτό απο εμάς παρακάτω....

































και απο το Θανάση εδώ.